Lezárult az AACS Ifjúsági Cseréje

Sikeresen ért véget a „Dolgozz, Termelj, Arass!” projektnévre hallgató Ifjúsági Csere, melyet a Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesülete, hogy bemutassa a Keresztúr- és környékén folyó mezőgazdasági tevékenységeket.

DSC_0149a
A 36 fiatal azzal a céllal érkezett városunkba április 24-én, hogy a helyi mezőgazdaságot megismerve, tágítsák ismereteiket, vagy tapasztalataikat akár a későbbiekben felhasználva saját gazdaságot indítsanak. Mivel Keresztúr térségében igen sokszínű a mezőgazdaság, így több területen is kipróbálhatták magukat, az itt töltött idő alatt. Sok egyéb mellett ellátogattak a városi kertészetbe, gyógynövényeket gyűjtöttek a környező mezőkön, belátást nyertek a levendula termesztés rejtelmeibe és erdőt gondoztak. Beszélgettek több helyi gazdálkodóval, megfigyelhették hogyan készül egy fonott kosár.
A résztvevők nem csak a várossal, a kultúrával hanem egymással is megismerkedtek, a közös foglalkozásokon, és a kulturális esték keretén belül, ahol minden ország prezentálta szokásait, ételeit, szokásait, értékeit.
A fiatalok minden tevékenységükről rövid videókat készítettek, melyekben beszámoltak tapasztalataikról, és így a hét végére egy komplett videó formájában prezentálták, milyen benyomások érték őket, és mit is visznek haza magukkal Keresztúrról.


A projektet az Európai Unió Erasmus+ programja támogatta.