Lejárt az AGRO Volunteering projekt első felvonása

Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesülete által működő AGRO Volunteering projekt első felvonása lejárt.

Három önkéntesünk négy hónapon keresztül megismerkedhetett a hely gyógynövények világával, segíthettek a helyi termelőkön, illetve a térség turisztikai potenciáljának hatékonyabb kiaknázásán is törhették a fejüket. AZ első időszakban három önkéntessel doglozhattunk együtt, akik segítették szervezetünk mindennapjait, a helyi közösséget színes tevékenységeik által:

79264577_1028034057550425_7759810859286659072_n (1)

Tímea vagyok, régóta vártam már egy esélyre, ahol kiléphetek a komfort zónámból és elmélyülhetek abban, ami igazán érdekel. Mivel középiskolai tanulmányaim közben egyre inkább belemélyedtem a gyógynövények világába és azok felhasználási lehetőségeinek megismerésébe a motivációnak nem voltam szűkében ebben a projektben.

Ugyanakkor gyakorlati tudásnak igencsak szűkében voltam, ezért szívesen dolgoztam egy olyan közösségben, ahol még őrzik a régi tudást és egységet a természettel.

Tudásommal és lelkesedésemmel, a természet iránti szeretetemmel próbáltam segíteni a helyi füvek és alapvetően a gyógynövények, mint alternatív gyógymód népszerűsítésében és a helyi gyógynövényekkel foglalkozóknak a mindennapokban.

Julia vagyok, 23 éves, Argentínából érkeztem és azért döntöttem úgy, hogy jelentkezek a projektre, mert szorosan kapcsolódik a tanulmányaimhoz és hiszek abban, hogy a jövőben is hasznát fogom venni ennek a tapasztalatnak. Számomra ez egy remek lehetőség volt arra, hogy személyiségemben fejlődjek és elhagyjam a komfort zónámat is. Mindazonáltal úgy érzem, hogy fő motivációm az volt, hogy a munkánkkal egy kicsit mi is hozzáteszünk a helyi turistaforgalom felélesztéséhez. A projekt számomra egy nagy és izgalmas kihívás volt, amely abból állt, hogy felfedezzük, elemezzük, majd továbbgondoljuk a helyi turizmus élénkítését, amely végső soron a helyi közösség javára kell váljon. Igazán hiszem, hogy a térség valódi turisztikai potenciállal rendelkezik, amelyet igazán kár lenne nem kihasználni.

Valeria vagyok, 22 éves és Rómából érkeztem. Egy edzőteremben  dolgoztam, amikor úgy döntöttem, hogy egy külföldi tapasztalat reményében kilépek. Ez a története annak, ahogy a projekttel találkoztam. Megtetszett a lehetőség, hogy egy kisvárosban éljek, hogy új kultúrát fedezzek fel, hogy új nyelvet tanuljak , hogy segítsek embereken valami értékes tevékenység által. Ez az, amire számítottam és…nagyon szerencsésnek érzem magam, mert ennél sokkal, de sokkal többet kaptam! A projektünk Hargita megye értékeinek és tájainak felfedezése volt, helyi emberekkel való ismerkedés, a helyi kultúra megismerése. Ez az elsődleges dolog, amivel foglalkoztunk, aztán én és Julia, a barátom és munkatársam a személyes benyomásaink és élményeink leírása által kisebb turisztikai utakra állítottunk össze az ide tévedő külföldieknek. Még akkor is, ha ez a gyönyörű vidék általában kiesik a turisztikai ajánlásokból, én hiszek abban, hogy nagy turisztikai potenciállal rendelkezik és nagyon hálás vagyok, hogy ezzel foglalkozhattam.

De projektünk korántsem ért véget: már készülünk a küvetkező időszakra, amikor öt önkéntessel doglozhatunk együtt, hogy szebb hellyé varázsoljuk térségünket.