Önkéntesek térképezik fel a helyi turisztikai lehetőségeket

Keresztúr térségébe érkezett két olasz származású önkéntes, hogy a helyi turisztikai lehetőségeket feltérképezzék és ebben a helyi lakosok segítségét is kérik.

Elstartolt a Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesületének (AACS) első Európai Szolidaritási Testületnél nyert projektje, amelynek keretén belül nyolc külföldi önkéntes tölthet négy hónapot Székelykeresztúr térségében. A projekt maga három tevékenységi kört fed le: az első a helyi gyógynövények felfedezése, a második a helyi kézművesek segítése, a harmadik pedig a helyi turisztikai lehetőségek felfedezése és népszerűsítése. Ez utóbbiban jelenleg két olasz önkéntes tevékenykedik.

IMG_3614

Valeria Foschi és Julia Panera Soria összesen négy hónapot fog térségünkben tölteni, hogy ez idő alatt felfedezzék, elemezzék és továbbgondolják a helyi turisztikai lehetőségeket. A tevékenység során személyes véleményükkel ellátva utazási tanácsokat adnak az ide látogatóknak. A héten elkészült az első ajánlásuk egy keresztúr térségi egynapos utazásról, amely egy szórólapból és egy beszámolóból áll. Az anyagban többek között szerepel a Petőfi emlékszoba, a Jézuskiáltó, Sóskút fürdő és a rugonfalvi-, illetve a keresztúri halastó is. A lányok a Küküllő éttermet tartották a legalkalmasabb helynek az evésre, a Summer gardent pedig a legjobb helyenek, hogy az ember megigyon egy hideg sört. Terveik szerint a következő időszakban ezeket az anyagokat eljuttatják a helyi bárokba és vendéglátó helyiségekbe.

SAMSUNG CSC

Valeria és Julia azzal a kéréssel fordulnak a keresztúr térségi lakosokhoz, hogy amennyiben valamilyen helyi, autentikus látványosság elkerülte volna a figyelmüket, azt jelezzék nekik a valeriafoschi1997@gmail.com e-mail címen. A segítséget előre is köszönik.

„Nemsokára már egy hónapja dolgozunk a projekten és elmondhatom, hogy nagyon boldog, izgatott és motivált vagyok, hogy folytassam a munkámat. Igazán hiszem, hogy a térség valódi turisztikai potenciállal rendelkezik, amelyet igazán kár lenne nem kihasználni.” – mondta Julia

29