A fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében – felhívás

A felhívás már csak a székelykeresztúriaknak, székelyudvarhelyieknek és környékbelieknek érvényes! Számukra a jelentkezési határidő augusztus 3.

A Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesülete, közösen az Udvarhelyszéki Mezőgazdászok Egyesületével várja olyan keresztúri, udvarhelyi és környékbeli mezőgazdaság iránt érdeklődő személyek illetve gazdák jelentkezését, akik szívesen részt vennének A fiatalok mezőgazdasági perspektívái a Kárpát-medencében című három napos konferencián, melyre 2015. augusztus 7. és 9. között kerül sor Székelykeresztúron. A rendezvényen összesen 70 fő vesz részt a Kárpát-medencéből, főként Magyarországról, Romániából, Ukrajnából, Szerbiából és Szlovákiából.

A konferencia a Kárpát-medencei mezőgazdaság múltbeli és jelenlegi helyzetének elemzésére illetve jövőbeli kihívásainak megvitatására összpontosít.

A konferencia első napja a Kárpát-medence mezőgazdaságának jelenlegi helyzetének, az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának, az aktuális mezőgazdasági trendek (bio- és zöld mezőgazdaság) és a jövő kihívásainak megvitatására összpontosít. Ugyanakkor lehetőséget nyújt az Európai Uniós és regionális mezőgazdasági pályázási, finanszírozási lehetőségek megismerésére.

Az esemény második napja az ötletmerítésről, inspirálódásról fog szólni, hiszen sikeres Kárpát-medencei állattenyésztési-, növénytermesztési- és mezőgazdasági termelési példák kerülnek bemutatásra. Ugyanakkor a nap témái közé sorolható a helyi termékek és az importált áruk értékesítésének helyzete, illetve a kosár alapú értékesítési rendszer.

A konferencia előadói nemcsak mezőgazdasági szakemberek és oktatók, hanem olyan hétköznapi emberek is, akik önerőből, szorgalommal sikeres növénytermesztési, állattenyésztési vagy termelői kezdeményezéseket vittek sikerre.

A konferencia fővédnöke Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszter úr.

A résztvevők étkezését a konferencia alatt a szervezők biztosítják, emellett az utazási költséget is visszatérítik azoknak, akik valamelyik környező településről utaznak a rendezvényre.

Jelentkezéshez az űrlapot kell kitölteni.
Jelentkezési határidő: augusztus 3.

További információkat az office.aacs@gmail.com email címen lehet igényelni. A konferencia programja és egyéb információk is elérhetők a www.konferencia.aacs.ro honlapon.

A konferencia megszervezését a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány, a magyarországi Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatja.