Tölts 10 hónapot Magyarországon, bekapcsolódva egy civil szervezet tevékenységébe!

Ha 18 és 30 év közötti fiatal vagy, érdekel a programszervezés, szeretnél utazni, kreativitásod és egyéb kompetenciáid fejleszteni, jelentkezz EVS önkéntesnek Gersekarátra. Az önkéntességi időszak 10 hónapot tart, 2015. december 1. és 2016. október 1. között.

Szerezz hasznos gyakorlati tapasztalatot programszervezéssel, egy magyarországi település mindennapjainak színesítésével, a fogadó szervezet tevékenységének segítésével, az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) népszerűsítésével!

Gersekarát Budapesttől 220 km‐re, Vasvártól 11 km-re dél-nyugatra helyezkedik el és 44 km‐re az osztrák határtól. A falu lakossága 710 fő. A településről bővebben a www.gersekarat.hu honlapon találsz információt.

Nem egyedül leszel önkéntes, hiszen egy erdélyi önkéntes már szeptember elején érkezik önkénteskedni Gersekarátra!

A 10 hónap lehetőséget biztosít számodra, hogy több tevékenységi területre nyerj betekintést és változatos feladatokat végezz, hiszen kulturális és közösségi programokat szervezel a helyi lakosok számára; foglalkozásokat bonyolítasz le a helyi fiataloknak a településen működő ifjúsági klubban; helytörténeti értékmentő munkát végzel (adatgyűjtés, beszélgetés idősebbekkel); népszerűsíted az Európai Önkéntes Szolgálatot; új programokat találsz ki az egyesület tevékenységének színesítéséhez; elősegíted az egyesület eseményeinek, illetve a település láthatóságát, népszerűsítését (videót és kiadványokat készítesz, fényképezel, szerkeszted a honlapot, hírleveleket küldesz ki, stb.).

Önkéntes tevékenységed napi 6 órában végzed heti öt napon át, azaz heti 30 órában.

Önkéntesként a következőkben részesülsz:

– Utazási költséged a fogadó szervezet fedezi egyszeri alkalommal Gersekarátra (a projekt elején), illetve vissza.

– Szálláshelyed a fogadó szervezet biztosítja, a másik önkéntessel fogsz együtt lakni.

– Minden hónapban 30.000 Ft (1.000 Ft/nap) étkezési támogatást és 90 Euró zsebpénzt kapsz.

– Az önkéntességi szolgálat alatt teljes körű biztosításban részesülsz.

– Lehetőséged lesz német nyelvórákon részt venni.

Jelentkezéshez küldd el minél előbb, de legkésőbb november 20.-ig magyar vagy angol nyelvű önéletrajzod és motivációs leveled az office.aacs@gmail.com email címre. További információkat ugyanezen email címen igényelhetsz.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.