A Helyi Termékek projekt előkészítő találkozója véget ért. Készen állunk az ifjúsági cserére.

A Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesülete 2016. Március 8. és 9. között szervezett egy előkészítő találkozót (APV) Székelykeresztúron. A két napos találkozó célja a „Leading Our Communities to Appreciate Local Products” nevű (Helyi termékek) ifjúsági csere megtervezése volt. A projektet az Európai Unió finanszírozza az Erasmus + program által.
Az előkészítő találkozón Spanyolország, Olaszország, Szlovénia, Magyarország és Románia csoportvezetői megbeszélték a csere napi tevékenységeit. Ezek után meglátogattuk azokat a helyszíneket, ahol a cserét szervezzük majd (a tevékenységi termek, a szállás, a helyi piac, egy helyi termelő, stb.), megbeszéltük hgyan készítjük fel a kiválasztott résztvevőket, tisztáztuk a pénzügyi szempontokat, és megállapodtunk arról, hogy a ifjúsági csere alatt milyen termékeket készítünk. Végül az olasz csapat egy helyi terméket készített el a cserére, egy lágy sört.
Az előkészítő találkozót sikeresnek vélték a szervezők, és úgy a szervezők mint a partnerek úgy érzik, készen állnak az ifjúsági csere előkészítésére és végrehajtására.