Sztereotípiákról beszélgettünk

Az elmúlt héten iskolalátogatásokat szerveztünk, melynek során francia önkéntesünk, Camille a különbözi nemi sztereotípiákról, illetve azok negatív hatásairól beszélt általános- és középiskolákban. Camille előadásával a női-férfi egyenlőtlenségekre igyekezett felhívni a figyelmet, amely még mai társadalmunkban is szinte mindenhol jelen van.

Az előadásokat a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium VIII., IX., X. és XII. osztályaiban tartottuk meg, valamint lehetőségünk adódott ellátogatni a kőrispataki, illetve az etédi általános iskolába is, ahol a nyolcadikosok vártak minket.

Az előadást kvízjátékkal nyitottuk meg, a diákoknak 4 kérdésre kellett választ adniuk. Ezt követte interaktív formában egy rövid bevezetés a sztereotípiáról, előítéletről és az ezekből fakadó diszkriminációról. A fiataloknak egy rövid videó által ismertettük a fiúkat és lányokat érintő társadalmi elvárásokat, ezt követően arról beszéltünk, hogy ezek az elvárások hogyan hatnak az önbizalmunkra.

Az előadás végén a résztvevők online formában adtak visszajelzést, melyekből kiderül, hogy tanulságos, és hasznos információkkal gazdagodtak.

Az előadás-sorozatot március 8-a, a nők nemzetközi világnapja köré szerveztük, felhívva a figyelmet arra, hogy ők is értékesek, tehetségesek és erősek.