SUPERMARKET vs PRODUCĂTOR LOCAL = DEZVOLTARE SOCIALĂ?

Asociaţia noastră organizează în perioada 24 şi 30 martie 2015. mobilitatea tinerilor intitulată SUPERMARKET vs PRODUCĂTOR LOCAL = DEZVOLTARE SOCIALĂ?. Pe parcursul celor 7 zile de activitate, 35 de tineri proveniţi din 5 ţări diferite, respectiv Franţa, Marea Britanie, Olanda, Ungaria şi România, vor analiza şi vor căuta soluţii pentru o problemă care se află în continuă agravare la nivel global, respectiv consumul de alimente într-un mod nesustenabil în societăţile noastre, precum şi la probemele sociale aferente consumului de alimente în ţările europene. Locaţia programului este Centrul Kolping.

Una dintre obiectivele principale ale proiectului este ajutarea tinerilor să acumuleze informaţii într-un mod non-formal despre consumul global şi cel local, şi despre alternativa acestora, adică cultivarea şi nu cumpărarea. De asemenea, dorim să ajutăm grupurile ţintă locale şi internaţionale să conştientizeze, că prin intermediul unor schimbări simple pot influenţa într-un mod benefic dezvoltarea durabilă a comunităţilor care întâmpină probleme sociale.

Programul mobilităţii include numeroase activităţi non-formale menite să atingă obiectivele acesteia: 1. o activitate ce va consta din cumpărarea de alimente în localitate, analizarea acestora, a deciziei de cumpărare şi căutarea de alternative de consum pentru aceste produse, 2. o activitate comunitară menită să conştientizeze persoanele din localitate aflate în poziţii decizionale asupra problemelor cu care se confruntă oamenii din întreaga lume, împărţindu-le acestora cantităţi de cină în funcţie de porţiile de pe fiecare contient şi 3. un program destinat conştientizării familiilor sărace din zonă că există alternativă pentru a soluţiona lipsa necesarului de alimente, optând pentru cultivare în loc de cumpărare.

De asemenea, proiectul include activităţi interculturale care ajută tinerii să elimine prejudecăţile faţă de celelate culturi participante şi să înţeleagă mai bine diversitatea culturală.

În urma participării la acest proiect, participanţii vor beneficia de Certificat Youthpass, care va detalia şi atesta competenţele pe care tinerii le-au dobândit pe parcursul mobilităţii.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană.