„Dolgozz, Termelj, Arass!” Ifjúsági Csere Keresztúron

„Work, Produce, Harvest” projektnévvel szervez ifjúsági cserét a Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesülete, Székelykeresztúr városában április 24. és 30. között.
A cserére hat országból érkezik 36 fiatal (Magyarország, Lettország, Litvánia, Spanyolország, Franciaország, Románia), azzal a céllal, hogy megismerjék a helyi gazdálkodók termelési tevékenységeit, valamint közelebb kerüljenek a mezőgazdasághoz, így akár néhány fortélyt is elsajátítva, amit a későbbiekben felhasználhatnak a saját fogyasztásra illetve értékesítésre való termelésben, ha ezzel szeretnének foglalkozni.

DSC_0187
A résztvevők 3 csoportra osztva, hét napon keresztül intenzíven dolgoznak majd azon, hogy elérjék céljukat. Szerdán, csütörtökön és pénteken betekintést nyerhetnek a mezőgazdasági munka rejtelmeibe, Székelykeresztúron, illetve két környező településen, Rugonfalván és Csekefalván dolgozhatnak agrikultúrális tevékenységkörben, ezzel segítve a helyi gazdák munkáját. Emellett lehetőségük lesz a fiataloknak arra, hogy interkulturális környezetben többet megtudjanak egymás országáról, valamint a mezőgazdaság mai és korábbi helyzetéről Romániában.
A cserét prezentáció zárja, melyben minden csapat bemutatja a héten készült beszámoló videóját. Ezek a videók összegezik kisvárosunkban és környékén átélt tapasztalataikat és élményeiket.
A programot az Európai Unió Erasmus+ programja támogatja.