Hagyományörző vándortábornak adott helyet Székelykeresztúr!

Egyesületünk szeptember 3 és 6 között szervezte meg  a Hagyományőrző vándortábort Székelykeresztúron, melyen 20 erdélyi középiskolai tanuló és 4 szervező vett részt. A tábor alatt a résztvevők több faluba látogattak el hogy betekintést nyerjenek a különböző kézműves mesterségekbe: Rugonfalva, Siménfalva, Kobátfalva, Székelyszenterzsébet, Szentábrahám, Kőrispatak, Firtosmartonos.

A program főként arra összpontosított, hogy megismertesse és megszerettesse a fiatalokkal a kézműves mesterségeket, ösztönözze őket, hogy ne forduljanak el a régi, hagyományos dolgoktól,  hanem próbálják megőrizni ezeket, tekintsék esetleges szakmaként ezeket a mesterségeket.

Első napon a résztvevők a gyógynövények szedésébe és a kosárfonás módszerébe nyertek betekintést Rugonfalván. A második napon a fiatalok a hagyományos ház- és kert körüli munkába kapcsolódtak be.  A harmadik napon Kőrispatakra látogattak, ahol a szalmakalap készítését próbálhatták ki. Utolsó napon pedig a sajtkészítés technikáját tekintették meg. Esténként a résztvevők különböző kulturális tevékenységeken vettek részt: néptánc, népzene, mesemondás.

A program megvalósulását a Bethlen Gábor Alap Támogatta.

Nincs galéria kiválasztott, illetve a galériát törölték.