Hírek

 

  • Te mit teszel a Földért? – Beszámoló a múlt hét zöld programjairól - A fenntarthatóság jegyében telt az elmúlt hét, ugyanis Máthé Szabina magyar önkéntesünk jóvoltából két eseményt is szerveztünk a témában. Múlthét szerdán Szabina előadást tartott a marosvásárhelyi Stop Waste csomagolásmentes boltban a fenntarthatóságról. Az eseményen –  amin szóba került a generációk…
  • Sztereotípiákról beszélgettünk - Az elmúlt héten iskolalátogatásokat szerveztünk, melynek során francia önkéntesünk, Camille a különbözi nemi sztereotípiákról, illetve azok negatív hatásairól beszélt általános- és középiskolákban. Camille előadásával a női-férfi egyenlőtlenségekre igyekezett felhívni a figyelmet, amely még mai társadalmunkban is szinte mindenhol jelen van.…
  • Fenntartható hétköznapok - A Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesületének önkéntese, Máthé Szabina „Fenntartható hétköznapok” címmel tart négyalkalmas workshopot. Az ötletgazda évek óta saját magának készíti kozmetikumai termékeit. A helyi közösségnek azt szeretné bemutatni, miként lehet természetes alapanyagok felhasználásával kozmetikumokat készíteni, melyek nem tartalmaznak különböző,…
  • Az önkéntességet népszerűsítették - A Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesületének két önkéntese, Timi és Sara hazatérésük előtt a helyi közösségben népszerűsítették az önkéntességet. A lányok flashmobot szerveztek az Egyesület további önkénteseivel közösen, illetve bevonták az Erdélyi Ifjúsági Egyesület, valamint további 3 szervezet nemzetközi önkénteseit is.…
  • Magyarul beszélő önkénteseket keresünk R.U.R.A.L. Volunteering projektünkre - A Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesülete két, magyarajkú, 18 és 30 év közötti ESC önkéntest keres júliusban kezdődő 7 hónapos időtartamú projektjére bármely európai uniós tagországból.
  • Sajtkészítésbe nyerhettünk betekintést - Sajtkészítésről és tehéntejből készült termékekről tanulhattunk nemzetközi önkénteseinkkel a múlt hét folyamán. Betekintést a termelés részleteibe Horváth Zoltán jóvoltából kaptunk, ugyanis megmutatta nekünk a sajtkészítés rejtelmeit, illetve a szakembert, aki a háttérben munkálkodik a finomságok elkészítésén.
  • Új csapattagunk, a helyi turizmus segítője: Pedro! - Üdvözlet minden olvasónknak! A nevem Pedro és 27 éves vagyok. Alicante-ból származom, a Földközi-tenger partján fekvő városból, Spanyolországból.
  • Ismerd meg legújabb bátor önkéntesünket, Nezát! - Živjo! A nevem Neža és egy 24 éves diáklány vagyok Ljubljanából, Szlovéniából. Földrajzot illetve spanyol nyelvet és irodalmat tanulok.
  • Önkénteseket keresünk R.U.R.A.L. Volunteering projektünkre - A Keresztúr Térségi Mezőgazdászok Egyesülete öt, 18 és 30 év közötti ESC önkéntest keres októberben kezdődő 8 hónapos időtartamú projektjére Magyarországról, Spanyolországból, Olaszországból és Észtországból vagy más európai uniós tagországból.
  • Központi Régió Operatív Programja - Miről szól a Központi Regionális Operatív Program (ROP) és mi várható a következő pénzügyi ciklusban?