VPA-ul proiectului L.O.C.A.L. Product sa încheiat cu succes. Acum suntem gata pentru schimbul de tineret.

Între 8 și 9 martie 2016. Asociația Agricultorilor din Zona Cristuru Secuiesc a organizat o vizită de planificare în avans (VPA) în Cristuru Secuiesc unde au planificat și a pregătit schimbul de tineri numit Leading Our Communities to Appreciate Local Products (Produse Locale). Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.
În timpul VPA-ului liderii de grup din Spania, Italia, Slovenia, Ungaria și România s-au întâlnit și planificat activitățile zilnice ale schimbului. De asemenea, ei au vizitat majoritatea dintre locurile în care se desfășoară schimbul (săli de activitate, cazarea, piața locală, un producător local, etc.), au discutat modul de pregătire a participanților selectați, au clarificat aspectele financiare și au convenit asupra produselor locale care vor fi pregătite în timpul schimbului de tineret. În cele din urmă, echipa Italiană ne-a arătat modul în care se pregătește un produs local din regiunea lor.
Ca urmare a reușitei acestei vizite de planificare în avans, atât organizatorii cât și partenerii se simt gata să facă pregătirile și punerea în aplicare a schimbului de tineret fără probleme.​