Un an în sudul Italiei ca voluntar SEV!

Căutăm un voluntar pentru o perioadă de un an pentru a participa la un stagiu de voluntariat SEV în zona Lecce, Italia. Proiectul va începe pe 4. decembrie 2016. Voluntarul va avea șansa să aleagă în funcție de două domenii: desfășurare activități la un centru cultural sau la un centru pentru copii neînsoțiți care solicită azil.

 1. Activitatea la centrul cultural din Melendugno

Centrul cultural are obiectivul de a promova viața culturală comunitară, politica de tineret și posibilități de educație pentru a activa și a îmbogăți viața comunitară locală. La centru sunt organizate ateliere artistice pentru copii, cursuri de limba italiană și alte limbi străine, traininguri, prezentări de cărți, evenimente culturale și activități creative în bibliotecă. Voluntarul va oferi sprijin în planificarea, pregătirea și organizarea evenimentelor menționate, a activităților de tip after school, desfășurarea programelor de turism lent cu bicicleta, crearea de materiale promoționale, asigurarea promovării și diseminării evenimentelor, promovarea oportunităților oferite de Programul Erasmus Plus prin organizarea de diverse evenimente și oferirea de ajutor în grădină, la școală și în centrul de reabilitare.Melendugno

 • Activitatea la un centru pentru copii neînsoțiți care solicită azil în Pisignano

Centrul găzduiește 12 copii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Acesta asigură programe de asistență socială pentru cunoașterea mai bună a teritoriului și facilitarea accesului la serviciile locale. Activitățile centrului sunt concepute în așa fel încât să ușureze învățarea limbii italiene, accesul la școală pentru minorii care trebuie să se încadreze în învățământul obligatoriu și activități de ghidare legislativă în procesul recunoașterii protecției internaționale și referitoare la drepturile și obligațiile beneficiarilor în funcție de statutul lor. Voluntarii vor oferi suport în organizarea de activități pentru refugiați (ateliere, cursuri de limbă străină, evenimente în aer liber), în activitatea angajaților pe parcursul programului zilnic, în susținerea refugiaților să se simtă integrați în cultura și societatea europeană. De asemenea, voluntarii vor avea ocazia să predea propria limbă, să împărtășească propriile competențe și hobbyuri, să organizeze activități interculturale pentru comunitatea locală, să realizeze materiale promoționale, să popularizeze oportunitățile oferite de Programul Erasmus Plus prin organizarea de evenimente publice și să ofere ajutor în grădină, la școală și în centrul de reabilitare.

ASPECTE LOGISTICE ȘI PRACTICE

 • ASIGURARE TRANSPORT DUS – ÎNTORS PÂNĂ LA LIMITA DE 275 EURO
 • ACTIVITATE 5 ZILE PE SĂPTĂMÂNĂ, 6 ORE PE ZI
 • 2 ZILE LIBERE CONSECUTIV PE SĂPTĂMÂNĂ ȘI ÎNCĂ 2 ZILE DE VACANȚĂ PE LUNĂ
 • CAZARE ÎNTR-UN APARTAMENT ALĂTURI DE CEILALȚI VOLUNTARI
 • ALOCAȚIE DE MASĂ: 135 EURO/LUNĂ
 • BANI DE BUZUNAR: 115 EURO/LUNĂ
 • INTERNET ÎN CENTRUL CULTURAL
 • ASIGURARE COMPLETĂ CIGNA

CERINȚE:

 • VÂRSTA ÎNTRE 18 ȘI 30 ANI
 • NU ESTE PERSECUTAT DE LEGE PENTRU ABUZURI SAU IMORALITĂȚI
 • CREATIV, COMUNICATIV, AVANTAJ CUNOAȘTEREA LIMBII ENGLEZE SAU ITALIENE LA NIVEL DE BAZĂ
 • DESCHIS SĂ LUCREZE CU GRUPURILE ȚINTĂ

AȘTEPTĂM CV ALĂTURI DE SCRISOARE DE MOTIVAȚIE PE LIMBA ENGLEZĂ ÎN FUNCȚIE DE ACTIVITATEA ALEASĂ PE office.aacs@gmail.com PÂNĂ LA DATA DE 26.11.2016.

Mai multe detalii pot fi solicitate pe adresa de email menționată anterior.

PROIECTUL ESTE FINANȚAT DE UNIUNEA EUROPEANĂ PRIN PROGRAMUL ERASMUS PLUS.